Etusivu Hevoset Kasvatus Vieraskirja

Kaipausta Rinnassa

Virallinen nimi: Kaipausta Rinnassa
Rotu ja sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Syntymäaika: 20.07.2014
Säkäkorkeus: 158 cm
Väritys: ruunikko
Koulutustaso: Helppo A
Painotus: kouluratsastus
Rekisterinumero: VH15-018-1911
Kasvattaja: Eveliina Kunnas, evm
Omistaja: VRL-02377, Hiprakka

KTK-II 71 p. (10/2018)
SLA-I 94 p. (04/19)

irtoSERT saatu Ruusupellon tilalla 13.07.2018 (tuom. Vibaja)


4-vuotias 20.11.2014, 8-vuotias 20.03.2015 // Kuvien © ransu.kuvat.fi // virtuaalihevonen

Luonnekuvaus

Kaipausta Rinnassa, tutummin ja lyhemmin vain Ripe, on todella temperamenttinen neitokainen. Se on kiltti, mutta tietää, mitä tahtoo tai vastaavasti ei tahdo ja tekee kantansa kyllä varsin selväksi ihan jokaiselle, joka sattuu sillä hetkellä olemaan 10 kilometrin säteellä. Ripe on hyvä esittämään oikein suloista ja kilttiä tyttöä ja onkin onnistunut pahaa-aavistamattomia hoitajiaan manipuloimaan haluamaansa suuntaan juurikin tällä.

Ripe rakastaa kaikenlaista huomion saamista ja se tuppaakin helposti kiljumaan perään, kun hoitaja jättää tämän aivan yksin karsinaan hakeakseen nurkan takaa sen harjapakin. Kehtaakin jättää yksin, herran jestas! Kun hoitaja sitten tulee takaisin päin alle minuutin päästä, on tamma eka seota innosta, mutta muistaakin hetkessä olevansa hieman vihainen ja vakavoituu nanosekunissa. Herkkäuskoinen hoitaja saattaa tässä vaiheessa erehtyä antamaan namipalan tai rapsuttelemaan ja lepertelemään oikein urakalla sille, mutta kannattavinta on vain nauttia siitä, että saat harjata tamman toisen puolen ilman tökkivää turpaa. Kerran kun menet namin antamaan, muistaa Ripe sen kyllä ja vetää jatkossa ilman syytäkin tätä marttyyrirooliaan makupalojen ja ylimääräisen huomion toivossa. Ripe kutiaa hieman lautasten päältä ja arvostaakin ripeää ja napakkaa harjausta sieltä. Kavioita tamma jaksaa pitää ylhäällä vaikka maailman tappiin saakka, mikäli hoitaja tarvitsee aikaa niiden puhdistuksessa tai kengittäjällä menee muutama ylimääräinen minuutti.

Ratsun ominaisuudessa Ripe on varma sekä tasainen. Se on oikeastaan aivan sama, mitä ympärillä tapahtuu, niin tämä se askeltaa korvaansa lotkauttamatta. Oikeasti se on kuitenkin utelias eläin, joka nauttii ympäristönsä tutkailemisesta, mikäli kukaan ei ole selässä istumassa ja pyytämässä nappisuoritusta.

Ripe tykkää hyppiä esteitä, mutta on kohtalaisen kömpelö jalkojensa kanssa niissä hommissa. Sinänsä varsin jännittävää, ettei esteet meinaa luonnistua, mutta kouluradoilla neiti sitten kyllä onnistuu miellyttämään niin ratsastajaansa kuin myös tuomareita kentän laidalla ilman kompurointeja. Tamma osaa kyllä vaikka ja mitä, mutta siltä pitää myös ostata pyytää asioita, ilmaiseksi ette tule kilpailuissa menestymään. Maastossa Ripen kanssa vi mennä huoletta yksin tai joukossa. Se on varmajalkainen myös siellä ja johtaa mieluusti joukkojaan läpi haasteellisemmankin maasto-osuuden.

Utelias Ripe tarvitsee hieman aikaa uusissa paikoissa. Kisapaikoillekin siis tulee mieluusti saapua hyvissä ajoin, jotta neiti kerkee rauhassa tutkailemaan, jolloin suoritus on stressittömämpi ja huomattavasti keskittyneempi. Vaikka itse suorituksen aikana tamma sulkeekin ulkopuolella tapahtuvat asiat mielestään, niin uusien asioiden rysäys paistaa läpi lievänä jäykkyytenä. Kun tamma on saanut etukäteen tutustua paikkaan ja muuhun, on suorituskin paljon rennompi ja kaikin puolin parempi.

© ransu.kuvat.fi

Jalostusinfo

Ripe on käytettävissä jalostukseen sopimuksen mukaan. Vaihtoehtoina on joko leasing-sopimus, jolloin saat varsan sinun kasvattajanimesi alle tai sitten voimme räätälöidä sinulle sopivan Hiprakka-varsan haluamastasi isästä. Kaikki asiaanliittyvät yhteydenotot joko mailitse tai vieraskirjaamme, kiitos.

Syntynyt Jälkeläinen Isä
03.09.2015 o. Aittohaaran Mustasurma Surmansyöjä
29.09.2018 o. Hiprakan Viksteri Vetojiksteri KTK-III, 44 KRJ-sij.
16.01.2019 o. Hiprakan Kätyri Nieton Pirttipiru KRJ-porr. tasolla 7/6

Sukutiedot

i. Ikänsä Lentänyt
sh, 154 cm, trn, evm
ii. Herra Kyynisyys
sh, 150 cm, m, evm
iii. Vallattoman Matti
sh, 154 cm, rn, evm
iie. Juhanan Kultsi
sh, 153 cm, rn, evm
ie. Kiitos ei oo kirosana
sh, 156 cm, rt, evm
iei. Kiittämätön Moukka
sh, 157 cm, prt, evm
iee. Kuutamon Plikka
sh, 152 cm, vprn, evm
e. Haloo Sydänkohtaus!
sh, 145 cm, rn, evm
ei. Lähtövalmiina
sh, 146 cm, rt, evm
eii. Maailman Matkaaja
sh, 151 cm, rn, evm
eie. Menninkäinen
sh, 147 cm, rt, evm
ee. Haloo Elli!
sh, 152 cm, trn, evm
eei. Huhuilija
sh, 153 cm, m, evm
eee. S.R. Eveliina
sh, 150 cm, rt, evm
iii i. Mattson
iii ii. Maakari
iii ie. Kunnaan Kaspia
iii e. Jokelan Vallaton
iii ei. Korhon Timmi
iii ee. Vanamo

iie i. Juhana
iie ii. Jurkka
iie ie. Retrikka
iie e. Kultakimpale
iie ei. Vilmeri
iie ee. Kultahippunen
iei i. Kiittämätön Koltiainen
iei ii. Kiittämätön Jussi
iei ie. Kosken Sinikka
iei e. Friliina
iei ei. Kaappo
iei ee. Freesia

iee i. Kuutamoyö
iee ii. Sorron Täyskuu
iee ie. Kabinetin Sooda-Pop
iee e. Mosselin Likka
iee ei. Kornelius PS
iee ee. Mosselin Akka
eii i. Huuda!
eii ii. Tuntematon BB
eii ie. Kotoisan Kaarina
eii e. Superin Veistos
eii ei. Vingaali
eii ee. Koljatin Patsas

eie i. Nestrotti II
eie ii. Nestrotti
eie ie. Jossun Greetta
eie e. Ilkikurinen Haltijatar
eie ei. Kuvattoman Taavi
eie ee. Hunsvontin Maahinen
eei i. Kassilan Huhupuhe
eei ii. Suokukan Huhumylly
eei ie. F.E. Helmeri
eei e. Kuolon Korina
eei ei. Humppilan Fredi
eei ee. Kuolematon Ametisti

eee i. Humppilan Kerkko
eee ii. Humppilan Keimo
eee ie. Sohviina
eee e. Kimuran Eevette
eee ei. Veskun Töytäys
eee ee. Eveline HEP

i. Ikänsä Lentänyt oli oikea ilmestys sopusuhtasen ja ylvään ulkomuotonsa kanssa. Luonnekin oli siunaantunut oikein passeliksi, tarpeeksi nöyräksi, muttei kuitenkaan ihan ovimatoksi. Ori kantakirjattiin hienosti ykköspalkinnolle ja se menestyi hienosti myös kouluradoilla aina vaativa B -luokkassa asti. Tummanruunikko läsipää jätti jälkeensä 79 jälkeläistä, joista suurin osa on ihan harrasteratsuja, muutamat ovat sitten tuttu näky koulukentillä isänsä tapaan. Ori lopetettiin vaikean ähkyn seurauksena 20-vuotiaana omalla kotitallillaan, jossa se vietti koko elämänsä.

ii. Herra Kyynisyys oli varsin optimistinen, nimi siis ei ollut enne. Ori oli elämäniloinen, seurallinen ja todella reipas. Sen musta karvapeite teki siitä haluttua tavaraa jalostuspiireissä eivätkä sen näytöt kilparadoiltakaan kylmänneet. Ori kilpaili aktiivisesti niin koulu-, rataeste- kuin myös kenttäkisoissa. Muutamia valjakkostarttejakin löytyy, mutta niistä ei kummoista menestystä herunut. Kynkkä astui lukemattomia tammoja ja vielä kuolemansa jälkeenkin pakasteet tekivät kauppansa. Toistaiseksi kokonaissald jälkeläisissä on huimat 98 kappaletta!

ie. Kiitos ei oo kirosana, eli Kirre, oli perinteinen suomenhevostamma. Se taitoi koulun ja rataesteet, maastoesteilläkin kilpaili satunnaisesti. Pokaalikaappi pursusi palkintoja erilaisista mestaruuksista ja muista kisoista. Kantakirjasta tamma löytyi toiselta palkinnolta. 14-vuotiaana Kirre myytiin omistajan sairastuttua vakavasti ja se päätyi Heinävedelle eräälle ratsastuskoululle. Siellä se keräsi nopeasti ympärilleen fanikunnan ja oli mukana opettamassa nuorille ratsastajan aluille lajin saloja. Pitkäpinnainen ja yritteliäs tamma pääsi eläkkeelle naapurin yksityistallille erään vanhan pariskunnan hoiviin 22-vuotiaana, jossa eli viimeiset vuotensa tyytyväisenä, kunnes viikatemies kävi sen korjaamassa vain päivää ennen 29-vuotissyntymäpäiväänsä.

e. Haloo Sydänkohtaus!, tutummin vain Kati, oli rauhallinen tammamamma, jonka kanssa kilpailiin satunnaisesti kouluradoilla helppo A - vaativa B -tasoilla. Vapaa-ajallaan se nautti suunnattomasti hyppäämisestä niin kentällä kuin maastossakin, mutta se ei kuitenkaan kertaakaan startannut kyseisissä lajeissa. Ruunikko tamma kiersi säännöllisesti erilaisia näyttelyitä ja listassa onkin pitkä liuta I-palkintoja. Myös kantakirjasta tamma löytyi ekalta palkinnolta. Tamman rakenne ja etenkin luonne hurmasi lukuisat tuomarit ja katsojat. Kati varsoi ikänsä aikana 3 kertaa ja jokainen jälkeläinen on enemmän tai vähemmän aktiivisesti kilpaillut kouluradoilla. Yksi jälkeläinen muutti 1,5-vuotiaana Ruotsiin ja on niittänyt siellä menestystä ja mainetta.

ei. Lähtövalmiina oli pieni ja suloinen piekkariori. Vaikka väritys oli niinkin perinteinen kuin rautias, niin sen päätä koristi leveä läsi ja oikea silmä oli kaunis hera. Vasemmassa takasessa sukka kiipesi aina kintereelle saakka, muissa jaloissa nipin napin vuohiseen saakka. Jouhet olivat paksut ja luonnostaan aaltoilevat, joista tulikin orin tavaramerkki näyttelyiden kiertelyn aloitettua. Ori kilpaili koulu- ja esteradoilla suhteellisen säännöllisesti ja kahmi itselleen ruusukkeita vinot pinot. Kantakirjasta ori löytyi toiselta palkinnolta. Ori eli koko ikänsä saman perheen omistuksessa Kiuruvedellä ja eläkkeellä toimikin lasten ratsuna. Ori oli luonteeltaan todella lempeä ja seurallinen. Jälkeläisiä kaikesta huolimatta orille tuli vain viisi kappaletta.

ee. Haloo Elli! oli pienen tilan kasvatti, joka ei liioin kilpaillut. Muutamia lähitienoiden näyttelyitä se kävi ja otti tyylikkäästi I- ja II-palkintoja. Kantakirjassakin tamma on II-palkinnolla. Elli oli varsin rempseä neitokainen, joka hakeutui helposti ihmisten seuraan ja nautti paijauksista. Se olikin tallillaan nuorten harrastajien ehdoton suosikki ja muutamat vakituiset kävijät pääsivätkin tämän kanssa valmentautumaan. Varsinaisia kilpailustartteja tammalla ei ollut kuin ihan muutama, mutta niistäkin oli sitten hienosti palkintosijat. Tamma nautti rauhallisesta ja stressittömästä elämästä aina 26-vuotiaaksi saakka, jolloin se lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.

Kilpailukalenteri

40 KRJ-sijoitusta, kisaura päättynyt.

17.11.2016 Hiprakka - He A - 1/50
01.12.2016 Hiprakka - He A - 1/50
04.12.2016 Hiprakka - He A - 7/50
09.01.2017 Kievarinkuja - He A - 4/50
14.01.2017 Kievarinkuja - He A - 5/50
05.02.2017 Teilikorpi - He A - 5/50
04.06.2017 Hiprakka - He A - 3/35
05.06.2017 Hiprakka - He A - 5/35
10.06.2017 Hiprakka - He A - 4/35
16.06.2017 Hiprakka - He A - 2/35
19.09.2017 Hiprakka - He A - 3/40
20.09.2017 Team J&K - He A - 5/40
21.09.2017 Team J&K - He A - 2/40
23.09.2017 Team J&K - He A - 3/40
03.11.2017 Leijonalaakso - He A - 6/40
26.10.2017 Team J&K - He C - 1/40
12.07.2018 Moana part breds - He B - 1/26
12.07.2018 Moana part breds - He B - 4/33
14.07.2018 Moana part breds - He B - 3/26
14.07.2018 Moana part breds - He B - 1/33
18.07.2018 Moana part breds - He B - 4/31
22.10.2018 Moana part breds - He B - 5/89
24.10.2018 Moana part breds - He B - 8/89
25.10.2018 Moana part breds - He B - 7/89
04.11.2018 Riemunkirjava - He C - 4/41
08.11.2018 Riemunkirjava - He C - 4/46
09.11.2018 Riemunkirjava - He C - 3/46
04.11.2018 Teilikorpi - He B - 3/30
05.11.2018 Teilikorpi - He B - 4/30
05.11.2018 Teilikorpi - He B - 3/30
08.11.2018 Teilikorpi - He B - 1/30
08.11.2018 Teilikorpi - He B - 5/30
15.12.2018 Jukola - He B - 1/49
06.02.2019 Kuuran Suomenratsut - He A - 4/40
10.02.2019 Kuuran Suomenratsut - He A - 1/40
10.02.2019 Kuuran Suomenratsut - He A - 2/40
17.01.2019 Rushock Bog - He B - 4/30
21.01.2019 Rushock Bog - He B - 3/30
02.02.2019 Chersey - He C - 4/50
05.02.2019 Chersey - He C - 6/50

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

19.08.2018, kouluvalmennus (Veera R.)

Pääsimpäs valmentamaan tätä ihanaa suokkitammaa uudestaakin. Alkukäynnit ratsukko sai mennä taas rauhassa, mutta sitten pyysin heitä alkaa tekemään siirtymisiä käynnistä raviin ja ravista käyntiin, voltteja ja temmon muutoksia. Ripe oli taas hieman uninen valmennuksen aluksi, eikä siirtymiset olleet kovin hyviä, mutta kun tammakin saatiin hereille, onnistui siirtymiset, voltit ja temmon muutokset hyvin. Pyysin ratsastajaa vaihtamaan suuntaa ja teimme samaa juttua toiseenkin suuntaan. Alkulämmittelyjen jälkeen oli Ripekin jo hereillä kunnolla ja ratsukko sai laukata hieman omaan tahtiinsa pääty-ympyrällä. Tämän jälkeen otimme laukannostoja käynnistä. Nämä onnistuivat tammalta hyvin, mutta paikaltaan laukannostaminen tuotti hieman hankaluuksia, mutta toistojen jälkeen alkoi tämäkin homma hoitumaan. Toistimme tämän myös toiseen suuntaan, jonka jälkeen pyysin ratsukkoa tekemään laukannoston jälkeen pääty-ympyrän ja siirtymään raviin. Ravissa pyysin ratsukkoa vielä tulemaan pohkeenväistöä toiselta sivulta keskelle ja takaisin uralle. Tämä tehtävä tehtiin myös molempiin suuntiin ja onnistui tammalta hyvin. Ratsukko sai ravata vielä pitkin ohjin yhden kierroksen ja sitten he suunnistivat loppukäynneille tallin lähellä menevälle tielle.

09.08.2018, kouluvalmennus (Veera R.)

Tänään pääsin valmentamaan Ripeä suokkitammaa kouluratsastuksen saralla. Annoin ratsukon mennä alkukäynnit ihan rauhassa ja katselin heitä maneesin katsomosta. Ripe vaikutitti aluksi melko laiskahkolta ja ratsataja sai tehdä töitä saadakseen sen kulkemaan reippaasti. Kävelin maneesin keskelle ja aloitimme itse valmennuksen. Valmennuksen aiheena oli tänään lisätyt askellajit ja aloitimmekin pyytämällä Ripeltä lisättyä käyntiä. Hetken aikaa jouduimme sitä hakemaan, mutta sitten saimme tamman menemään koko pitkän sivun matkan oikein hyvän näköistä lisättyäkäyntiä. Vaihdoimme välissä suuntaa ja pyysin ratsukkoa siirtymään raviin ja tekemään joka nurkassa voltit. Tämän jälkeen teimme samaa tehtävää kuin äskenkin, mutta ravissa. Pitkillä sivuilla aina lisättyäravia ja lyhyillä sivuilla pääty-ympyrät harjoitusravissa. Tämän teimme kaksi kertaa molempiin suuntiin. Tämän jälkeen ratsukko sai kävellä kierroksen ja laukata muutaman kerran maneesin ympäri omaa tahtia. Ratsukon tehdessä toisessa päässä pääty-ympyrää, huomasin ratsastajan kallistuvan ehkä hieman liikaa sisäkaarteeseen, joten paneuduimmekin tähän ennen lisätyn laukan harjoittelua. Kertoessani ratsastajalle tämän virheestä, tämä laukkasi uuden ympyrän ja enää en minkään sortin vinoutta huomannut. Pääsimmekin siis heti sen jälkeen lisätynlaukan harjoitteluun. Tämäkin tehtävä suoriutui samalla tapaa kuin aikaisemmat tehtävät; lisättyä laukkaa pitkillä sivuilla ja siirtyminen harjoitusraviin ennen lyhyttä sivua. Tämän jälkeen pyysin ratsukkoa vielä ravaamaan kierroksen molempiin suuntiin tehden muutamat voltit ja siirtymään sitten käytiin. Autoin Ripelle vielä loimen niskaan loppukäyntien ajaksi.

25.05.2018, kouluvalmennus (Minni)

Saavuin tänään valmentamaan Nennaa ja Ripee uudelleen. Ratsukko oli juuri tekemässä alkuverryttelyjä kun saavuin maneesiin. Tervehdin Nennaa ja kerroin mitä olin suunnitellut ensimmäiseksi tehtäväksi samalla kun asetin maneesiin tötteröitä volttien paikoiksi. Pyysin Nennaa ratsastamaan Ripen reippaaksi ja tekemään voltit molempiin päihin käynnissä. Käskin Nennan keskittyä siihen että Ripe pysyisi pyöreänä ja voltista tulisi tasainen. Muutaman onnistuneen kierroksen jälkeen otin molemmista ympyröistä kaksi tötteröä pois, niin että Nenna joutui tekemään kunnolla töitä, että voltti pysyisi pyöreänä ilman tötsien tuomaa tukea. Kun voltit sujuivat, laitoin tötsät takaisin paikalleen ja pyysin Nennaa siirtymään raviin. Ravissa ratsukko sai tehdä samaa tehtävää ensin kaikilla tötsillä ja lopuksi kahden tötsän avulla. Kun tehtävä sujui hyvin sai ratsukko ottaa välikäynnit ja poistin volttien kohdalta tötteröt. Loppuun ratsukko sai tehdä vielä muutaman voltin ja voltit sujuivat hyvin. Ratsukko sai ottaa vapaasti laukkaa ja tehdä loppuverryttelyt.

16.05.2018, kouluvalmennus (Minni)

Nenna ja Ripe olivat juuri aloittelemassa verryttelyä kun saavuin maneesiin. Annoin ratsukolle vapaat kädet verryttelyyn ja seurasin ratsukon verryttelyä. Kun ratsukko sai verryttelynsä päätökseen pyysin Nennaa siirtämään raviin. Ravissa ratsukko sai aluksi tehdä muutaman asetuksen joista hiljalleen siirryttiin taivutuksiin. Muutaman onnistuneen taivutuksen jälkeen ratsukko sai tehdä raviin lisäystä. Kun lisätty ravi onnistui siirryttiin laukkaan, jossa ratsukko sai tehdä 8m halkaisijalla olevia voltteja. Laukan jälkeen ratsukko sai siirtyä takaisin käyntiin ja ottaa välikäynnit ennen suunnan muutosta ja taivutuksia toiseen suuntaan. Taivutusten jälkeen sai ratsukko tehdä vielä tähänkin suuntaan lisättyä ravia ennen kuin ratsukko sai ottaa muutaman vapaan laukkakierroksen. Tämän jälkeen ratsukko sai tehdä vapaat loppuverryttelyt. Kiitin ratsukkoa.

10.02.2018, kouluvalmennus (merikissa)

Tänään harjoittelimme siirtymisiä. Alkukäyntien jälkeen teimme käynti-seis siirtymisiä useampaan otteeseen. Ripee ei selvästikkään olisi jaksannut kiinnostaa harjoitukset, mutta ratsastaja piti sen silti hienosti mukana. Pyysin ratsukon tekemään voltteja siirtymien ohella sekä suunnanvaihdon pariin kertaan. Valmennusta jatkoimme ravi-käynti sekä ravi-seis harjoituksilla. Aluksi ravista pysähdykseen -harjoituksiin tuli muutamat kävelyaskeleet, mutta nopeasti ne muuttuivat täydellisiksi siirtymiksi. Samaa teimme laukassa, siitä raviin, käyntiin sekä pysähdykseen. Laukasta käyntiin oli selvästi ratsukolle haasteellinen ja se onnistuikin vain kerran ilman raviaskelia.

02.02.2018, kouluvalmennus (merikissa)

Tänään oli tarkoitus keksittyä lähes täysin taivutuksiin. Kun alkukäynnit oli kävelty kehotin ratsastajaa ottamaan ohjat ja siirtyä pääty-ympyrälle. Ripe yritti vähän väliä luistaa annetusta ja kävellä ns. suorana ympyrälläkin. Kehotinkin ratsastajaa taivuttamaan tammaa enemmän ja pitämään sen siinä, ilman että se pääsee taas "alta" karkuun. Muutaman ympyrän kiertämisen jälkeen pyysin ratsukkoa vaihtamaan suunnan ja uusimaan tehtävän toiseen suuntaan. Jatkoimme valmennusta ravissa pitkin kentän uraa. Pyysin ratsastajaa tekemään mahdollisimman monta volttia, niin että Ripe joutuisi kokoajan keskittymään. Suunnanvaihdon jälkeen harjoitus jatkui samanlaisena. Pyysin ratsukolta muutamat pohkeenväistöt molempiin suuntiin ja ne sujuivat oikein mallikkaasti. Otimme lopuksi vielä pääty-ympyrät laukassa molempiin suuntiin. Tamma ei välillä malttanut oikein keskittyä, mutta ratsastaja sai sen hyvin mukaan.

19.11.2017, kouluvalmennus

Helpon luokan suomenhevosratsukko, tarkemmin sanottuna Nenna ja Ripe, saapuivat valmennukseeni ensimmäisinä tänään. Alkulämmittelyissä tamma kokeili selkeästi ratsastajansa rajoja. Tamman korvat painuivat epäilyttävästi luimuun ja hetkessä Ripe kävelikin sivuttain keskihalkaisijaa päin. Ratsastaja antoi napakasti raippaa ja ratsasti tammaansa kaksinveroin keskittyneenä.

Kun alkulämmittelyt oli hoidettu, pyysin heitä siirtymään laukkaan uralla. Ripe nosti laukan ratsastajansa annettua napakoita pohjeapuja eikä hevosen askelluksessa ollut minkäänlaista moittimista. Laukka jatkui vielä muutaman kierroksen, minkä jälkeen näin parhaaksi kokeiluttaa ratsukolla jotain muuta. Avotaivutuksessa Ripe kulki hiukan kankeasti, mutta pehmeät ja suostuttelevat avut saivat tamman mielen muuttumaan. Avotaivutus oli varsin mukavaa katseltavaa, kun tamman jokainen lihas työskenteli yhtä tavoitetta varten. Avotaivutusta otettiin myös suunnanvaihdon jälkeen ja se sujui ihan yhtä hyvin tälläkin kertaa. Kun avotaivutus sujui käynnissä, saivat he kokeilla sitä ravissakin. Kesti jonkin aikaa saada ratsu ymmärtämään liikkeen idea, mutta kun se ymmärsi, kaikki sujui ongelmitta.

Loppulämmittelyksi otettiin ravia ja siirryttiin sitten loppukäynteihin. Oikein hyväät työtä!