virtuaalitalli

Rumour Ponies

Virtuaalihevonen

Unica B

Virallinen nimi: Unica B
Syntymäaika: 07.04.2014

Rotu & sukupuoli: gotlanninruss, tamma
Säkäkorkeus: 126 cm
Väritys: ruunikko

Painotus: koulupainotus, porrastetut
Rekisterinumero: VH14-028-0087

Kasvattaja: sallis, Acantha Farm
Omistaja: Nenna, VRL-02377

4-vuotias: 07.05.2014
8-vuotias: 07.09.2014
-> ikääntyy satunnaisesti

Kilpailee porrastetuissa kisoissa KRJ ja VVj,
seuraa ominaisuuspisteitä VH-numeron takaa.

Jalostuskäytössä! Kyselyt mailitse.


© Acantha Farm

Luonnekuvaus

Unica on lempeä ja melkoisen huomionkipeä neitokainen, joka ei koskaan voi saada liikaa rapsutuksia. Koska kaikki tähän pikkuiseen neitiin ihastuu, on sille tullut annettua makupaljoja paaaaljon, jonka vuoksi se onkin tottunut siihen, että jokaiselta taskusta löytyy vähintäänkin pala porkkanaa. Mikäli herkkuja ei löydy, saattaa Unica hieman loukkaantua siitä ja kääntää päänsä pettyneenä pois. Kovasti on nyt viime aikoina koitettu opettaa tammaa siihen, ettei koko ajan herkutella, mutta tositaiseksi Unica ei ole suuremmin innostunut siitä ajatuksesta.

Hoitotoimenpiteiden aikana Unica seisoo nätisti paikallaan niin karsinassaan kuin myös käytävällä tai ulkona harjauspuomilla. Mitä napakammin tammaa harjaa, sitä enemmän se siitä pitää. Kavioiden käsittely hoitajan tai kengittäjän toimesta onnistuu pääsääntöisesti ilman ongelmia. Toki silloin, jos ympärillä on kova hälinä, pitää uteliaan neitokaisen nähdä ja saada selville kaikki eikä tällöin se paikallaan seisominen ehkä ole ensimmäisenä muutoin todella kiltin tamman mielessä.

Ratsastaessa Unica koittaa alkuun päästä mahdollisimman helpolla ja löntystääkin aika surutta pää alhaalla kaikessa rauhassa. Lämmittelyn edetessä ja lihasten lämmetessä alkaa tammalla pää nousta ja tarpeeksi pitkän verrytelyn jälkeen onkin alla aivan toinen poni. Vauhtiin päästyään Unica on todella mallikelpoinen kouluponi, se tekee sen, mitä ratsastaja pyytää eikä turhia lähde sooloilemaan. Esteradalla tamma pistää laukaten korvat hörössä ja hyppääkin näppärän näköisesti yli esteestä kuin esteestä, mikäli korkeus ei aivan mahdoton ole. Maastossa Unica on reipas ja menevä, mutta kuitenkin sellainen, joka pysyy hallinnassa myös hieman kokemattomammallakin harrastajalla.

Kilpailupaikalla tamma tykkää seurata tiiviisti ympärillään tapahtuvia asioita eikä turhaan hätkyilekään, vaikka väkeä ja hälinää olisi enemmän. Rauhallisemmilla kilpailupaikoilla tamma on täysin oma ja rauhallinen itsensä, joka on yhtä helppo hoitaa ja varustaa kuin kotonakin, mutta suurempien tapahtumien hälinä toki herpaannuttaa hieman sen keskittymiskykyä tässä vaiheessa. Itse suorituksen aikana tamma ei kuitenkaan kerkeä keskittymään mihinkään muuhun kuin siihen, että ratsastaja voi olla tästä tyytyväinen. Ja tuomarit myös.

Sukutiedot

i. Emrys
gr, 125 cm, rn
ii. Emlin
iii. Eamon
iie. Sadira
ie. Katie
iei. Tanzy
iee. Karissa
e. Unique
gr, 128 cm, vprn
ei. Quincy
eii. Quain
eie. Ediana
ee. Unitea
eei. Caeden
eee. Undina

Jälkeläiset

Unica ottaa vastaan puhdasrotuisia russ-oreja. Mikäli tahdot Unicasta varsan, otathan maililla yhteyttä osoitteeseen nennukka89@gmail.com, niin katsellaan oritarjontaa. Unican voi astua sopimuksen mukaan myös tallin ulkopuolinen ori.

s. 06.06.2014 gr-t. Rumour's Ultramarine (i. Viktig's Lurifax)Kaiken materiaalin © Nenna VRL-02377, ellei toisin mainita.
Rumour Ponies on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä.