virtuaalitalli

Rumour Ponies

Virtuaalihevonen

Cresendo's Hjältinna

Virallinen nimi: cresendo's Hjältinna
Syntymäaika: 15.10.2015

Rotu & sukupuoli: gotlanninruss, tamma
Säkäkorkeus: 123 cm
Väritys: ruunikko

Painotus: yleispainotus, porrastetut
Koulutustaso: HeA, 60 cm, vaikea valjakko
Rekisterinumero: VH15-028-0326

Kasvattaja: Suvi, Cresendo
Omistaja: Nenna, VRL-02377
4-vuotias: 15.11.2015
5-vuotias: 15.12.2015
6-vuotias: 15.01.2016
7-vuotias: 15.02.2016
8-vuotias: 15.03.2016
-> ikääntyy satunnaisesti

Kilpailee porrastetuissa KRJ, ERJ ja VVJ.
Seuraa ominaisuuspisteitä VH-numeron takaa.

KTK-kelpoinen vanhempiensa puolesta.

Käytettävissä jalostukseen!

Luonnekuvaus

Tinna on hieman veikeämpi ponineiti. Sen kanssa kyllä pystyy toimimaan arkisissa askareissa hyvin, mutta ei tämän kanssa tosikot pärjää. Pitää osata nauraa itselleen ja mikä tärkeämpää, pitää jaksaa tehdä asiat useammin kuin kerran. Neiti on kova tuuppimaan piruillakseen turvallaan sekä ihmisiä että myös sitä täysin puolustuskyvytöntä harjapakkia ja vesiämpäriä. Narulla kiinni ollessaan tamma on levoton ja nostelee kinttujaan jatkuvasti osoittaessaan mieltä. Rauhallisella, mutta määrätietoisella otteella tamman kanssa kuitenkin selviää jopa kiireessä.

Ratsastaessa Tinna kulkee reippaasti korvat höröllä kuunnellen ratsastajansa apuja. Esteitä nähdessään menohalut lisääntyvät ja etenkin rataa hypätessä tarvitsee ratsastajan olla hereillä, jotta esteistä mennään yli eikä läpi. Innostuttuaan tammalta tuppaa häviämään loputkin itsesuojeluvaiston rippeistä ja kaasu meinaa hirttää kiinni, joten tätä neitiä ei varsinaisesti voi alottelijoiden poniksi kutsua, vaikka kokonsa puolesta semmoinen olisikin. Maastossa varmajalkainen, kunhan suurimmat energiat on kulutettu pois. Toimii ajaessakin mukavasti, toisinaan liika intoilu rokottaa suoristusta, mutta on Tinnalla niitä rauhallisempiakin päiviä, jolloin keskittyminen tekemiseen pysyy yllä suorituksen alusta loppuun.

Sukutiedot

i. Batman B
127 cm, rn
KTK-I
ii. Bo
128 cm, prn
iii. Bjoerk
gr, evm
iie. Oana
gr, evm
ie. Viviana
123 cm, prn
iei. Håkan
gr, evm
iee. Vanda
gr, evm
e. Helldina
126 cm, rn
KTK-III
ei. Hellboy
124 cm
eii. Highway to Hell
gr, evm
eie. Super Dee
gr, evm
ee. Enna Darla
129 cm, tprn
eei. Dubbles Vågar
gr, evm
eee. Ljusas Blast
gr, evm

08.12.2015: valjakkovalmennus (valmentaja Suvi)

Nuori poninneiti Tinna ja omistajansa Nenna olivat jo kentällä verryttelemässä saapuessani. Vuorossa olisi valjakkovalmennus ja tarkoituksena treenata hieman koulua ja tarkkuutta.

Pystytin kentälle muutaman kartion ja kiinnittelin niihin päihin pallot. Samalla ohjeistin Nennaa ajamaan Tinnalla paljon ympyröitä ja vaihtelemaan askellajia usein. Koska valjakkoajossa maratonilla askellajina on myös laukka, otettiin kentälläkin muutamia laukkapätkiä käynnin ja ravin ohella. Tinna liikkui reippaasti, muttei aina reagoinut Nennan apuihin heti, vaan pienellä viiveellä. Pahimmillaan Nenna taisi joutua käskemään ponia kolmenkin kertaa, ennen kuin nuorukainen malttoi siirtyä ravista käyntiin.

Laitoin valjakon tekemään pysäytyksiä tarkkuustötteröiden väliin ja lisäksi suunnanmuutoksia ja voltteja. Pysäytykset eivät aina osuneet ihan kohdalleen, mutta voltit olivat oikein onnistuneita. Joka voltilla piti osua kartioiden väliin, ja tämä osuus menikin valjakolta mainiosti, ainoastaan kerran pallo putosi, kun Tinna hieman kiemurteli kärrien edessä.

Loppuun valjakko vielä suoritti pienen tarkkuusradan reippaassa ravissa, ja Tinna oli täydellä sydämellä mukana tehden käännökset ja muutkin vallan näppärästi ja innokkaasti. Hyvältä vaikuttaa tämän valjakon tulevaisuus valjakkokisoja ajatellen!Kaiken materiaalin © Nenna VRL-02377, ellei toisin mainita.
Rumour Ponies on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä.